onsdag 21 januari 2009

stressmonstret - dagen efter

har en helledig dag mitt i veckan: klockan är tio över elva och jag har hittills inte åstadkommit så mkt mer än att ha vaknat, ätit frukost en två tre gånger, läst (bläddrat) mig igenom GP och gråtit floder till Susanne Biers Efter bröllopet.

hade en kanonkväll igår, riktig power boost. efter en trött dag på jobbet stressade jag hem klockan 17 för att hinna med bussen som skulle gå en timme tidigare. dessa ca 45 minuter skulle innehålla dusch, packning/väskfixning, hårtork och krig mot luggen samt klädbestämning. inte bästa utgångsläget när man heter fanny åhlund och är trött, världens långsammaste duschare, har en lugg med ett eget liv och en är katastrof när det gäller att fixa klädval.
kom i alla fall upp ur duschen innan klockan ens hade hunnit bli halv - första saken avklarad. check!
några minuter senare hade jag fårr på mig strumpbyxor, linne, kjol & tröja (och var okej med det). check! fortfarande i tid letade jag efter min lilla väska, som inte dök upp, och jag slängde ner lite saker i en större väska istället. check! påbörjade mission impossible och torkade håret & fixade luggen som faktiskt var på riktigt bra humör för en gångs skull. check! kanske skulle jag inte behöva stressa, något som görs i överdos?
gick ner, slängde ner lite resgodis i form av julchoklad i fickan, tog på mig ett par skor och gav mig iväg till busshållplatsen. i tid. check!
men, väl nere i mörkret på bänken inser jag att mobilen mer stor sannolikhet ligger kvar på köksbordet. fuck! börjar rota och spanar stressat efter busslamporna och inser att det kommer gå illa om jag börjar plocka ur alla saker och lägger i busskuren (för den måste ju helt enkelt ligga kvar hemma, visst..?) istället springer jag upp för backen (där jag, i kjol, möter två riktiga motionärer i reflexvästar...) tillbaka till huset. väl framme säger pappa att "jag såg dig lägga ner den i väskan, den ligger inte kvar här" varpå jag, självklart, hittar mobilen i väskan. vid denna tidpunkt har bussen så klart redan gått och pappa får istället kasta sig iväg till färjan med mig i.

allt löste sig i och för sig, fick gå på bussen på färjan trots att han inte ville släppa in mig - men varför denna stress? typiskt.

åter till gårdagskvällen i alla fall: mötte upp camilla på drottningtorget (efter att ha dödat några minuter inne på pressbyrån - "hmmm, den här tidningen ser intressant ut..! nej inte det.. denna då? oj, en bok! undrar vad det står på baksidan...? nu är det dags att gå!"
vi åkte vidare mot vasastan och hamnade på ett nyöppnat ställe mittemot - Dejá Vu. Billigt & mysigt & vårat nya place. Pratade om allt mellan himmel & jord och det känns fortfarande som om det var igår vi sågs.
Vidare till Pustervik efter 21 nån gång, lite kall kö & sen Soulafton. YEAH.

galet sväng, häng och glädje. lyckad kväll!

Inga kommentarer: