tisdag 21 april 2009

Egypt - the beginning!

aven om det nog kommer ta lang tid innan det hinner smalta in pa riktigt sa ar vi faktiskt i egypten nu, pa riktigt!

kort sammandrag: efter en sen natt/tidig morgon gick planet fran landvetter och vi hamnade 5 timmar senare i ett 30 grader varmt sharm el sheikh ("tur att det flaktade.."). akte SVETTIG bil i 140 pa 60-vag, fick hjalp med biljetter till baten och blev avslappta i old town i sharm.
baten mellan sharm och hurghada tog tre timmar, var KALL (ibland har AC sina nackdelar...) och norsk (!) och det visades daliga filmer men gick bra och vi kom fram hela och utan sjosjuka.
fick tag pa en taxi som korde oss for 50 EGP (typ 75 kronor) till el gouna vilket var typ en halvtimme bort. blev avslappta av en sjungande taxichaffis i el gouna efter en resa med fart, blinkningar och tutningar.
blev efter lite mera vantande (vi ar bra pa att vanta..!) upphamtade och korda till lagenheten som vi far hyra en vecka, och vilket stalle! en orientalisk kanonmysig lya som var over alla forvantningar du kan tanka dig! at lite mat och dackade sedan som tva klubbade kameler.
vaknade sent imorse typ lika klubbade och tog oss langsamt ut for att kopa frukost. sagt och gjort, frulle blev det och sen.. lockade sangen..!
sen har vi pratat med manniskor och varit i marinan, sa vackert! hittade moa, anledningen till att vi inte varit helt lost, och svettades runt bland batar och hus.
skulle kopa ett egyptiskt telefonkort men traffade i affaren en van till moa som i sin tur hade ett liggande hemma. sa vi tillbringade en timma pa stranden och akte sedan annu en svettig bil tillbaka downtown.
eftermiddagen har varit tredrickande och gourmetmiddag lagad i lagenheten avnjuten pa Disney-tallrikar! (allting finns i koket forutom just tallrikar och muggar. haha) Nu har vi strosat lite till och forsoker val landa lite mer.

Laget ar typ jet lag fast utan tidsskillnaden, forvirrat, trott, en konstig kansla av att man bara tittar pa nagon som ar har samtidigt som allting ar helt kanon och lyckligt. Det har kan bara bli battre!
Stoter pa vanliga manniskor overallt - my friend is your friend! - och planering ska vi nog skjuta at ett annat liv. Kommer nog snart fatta pa riktigt att jag ar har och da landa ordentligt, trots att jag bokstavligt talat kastade mig ivag med en forkylning i hasorna. Den ar kvar men vi har an sa lange klarat oss fran alla sorters magproblem och solbrannor.

Men, jag maste bara konstatera: pa kvallen/natten ar roda havet inte alls rott. Det ar jattesvart.

Inga kommentarer: